Двама французи са загинали при атаката на Хамас срещу Израел, а

...
Двама французи са загинали при атаката на Хамас срещу Израел, а
Коментари Харесай

Париж: Двама французи са убити от Хамас

Двама французи са загинали при офанзивата на " Хамас " против Израел , а други 14 са в неопределеност и има възможност да са заложници.

Това заяви френското външно министерство в понеделник.

" В момента скърбим за гибелта на двама наши сънародници и оставаме без вести за други четиринадесет, чието състояние се смята за доста обезпокоително ", се споделя в изказване на външното министерство.

" Информацията, с която разполагаме, ни разрешава да считаме за доста евентуално вземането на заложници на някои от тях, в това число на малолетно дете на дванадесет години " - означи в. " Фигаро ".

По-рано представителят на израелското външно министерство Лиор Хаят съобщи, че израелските управляващи работят за определяне на националността както на убитите при нападението от " Хамас ", по този начин и на хората, взети за заложници и отведени в линията Газа.

" Работим по съставянето на лист на починалите. Това ще отнеме още няколко дни ", сподели той на видео брифинг за кореспонденти. Хаят изясни, че управляващите възнамеряват да открият националността на починалите.

Продължава и работата по определяне на националността на хората, държани като заложници в Газа от бойците на Хамас, сподели той. " Сред заложниците има израелци, чужденци и хора с двойно поданство ", добави представителят на външното министерство.

" Хамас ": При всеки удар от Израел ще екзекутираме по един пленник

Ескалация на напрежението

На 7 октомври от линията Газа бяха осъществени ракетни набези против южната и централната част на Израел. Десетки палестински бойци проникнаха от Газа на израелска територия с камиони и парапланери. На собствен ред Израелските сили за защита оповестиха началото на интервенция " Железни мечове ". Израелските управляващи публично оповестиха, че страната е във война.

Стотици хора бяха убити, а хиляди ранени и от двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР